Så spelar du Lotto

Här tänkte vi på lottokupong.se visa dig hur du spelar Lotto. Du som har spelat på lotto tidigare behöver naturligtvis inte läsa det här, men om du aldrig har spelat Lotto på nätet tidigare bör du ändå läsa vidare eftersom vår lilla guide utgår ifrån hur du spelar på nätet.

Fyll i din lottokupong – Steg för steg

  1. En Lottokupong på nätet är mycket lik den vanliga papperskupongen. Den består av 12 spelfält (lottorader) och varje spelfält har 35 nummer, 1 – 35, men du behöver inte spela på fler fält än ett om du inte vill.
  2. Klicka för 7 nummer per fält eller välj ”HuxFlux” så slumpas numren automatiskt.
  3. Lägg till Joker om du vill öka dina vinstchanser och vill få möjlighet att vinna den så kallade drömvinsten. Vi på lottokupong.se rekommenderar varmt att du lägger till joker. Dels för att du kan vinna upp till 30 miljoner kr på ditt jokernummer och dels för att det ger dig möjlighet att vinna långt över 100 miljoner kr om du vinner drömvinsten. Du kan fylla i jokernumrets alla 7 siffror själv eller slumpa numren.
  4. Välj dragning. Du kan nästan alltid välja vilken dragning du ska vara med i, du behöver inte nödvändigtvis vara med i första bästa dragning. Om du spelar hos Svenska Spel kan du välja mellan onsdags- och lördagsdragningen eller både och. Både på onsdagar och på lördagar har Svenska Spel två dragningar, du kan antingen delta i båda dragningarna eller bara i den första. Du kan emellertid inte delta i enbart den andra dragningen.
  5. Välj antal speltillfällen. Om du spelar hos Svenska Spel kan du delta med samma spel i 1, 2, 5 eller 10 veckor. Andra spelbolag har andra upplägg när det gäller antal speltillfällen.
  6. Betala. När du är inloggad på ditt spelkonto betalar du med de pengar du har på kontot, det sker med ett enkelt klick.

Lottosystem

När du spelar med lottosystem får du sätta fler kryss än 7 vilket ökar dina vinstchanser. Du får sätta upp till 12 kryss om du vill, och har råd. Ett system med 12 kryss motsvarar hela 792 spelfält och eftersom ett spelfält kostar 10 kr kostar ett 12-system hela 7920 kr, det är därför som så stora lottosystem brukar delas mellan flera spelare. Ett system med 8 kryss har en betydligt rimligare pris: 80 kr.

Om du vill spela ett lottosystem finns det en speciell systemkupong för det där du klickar för hur stort system du vill spela och sedan fyller i så många kryss som lottosystemet tillåter. Förövrigt fungerar spelet precis som vanligt.